Burgonyás vitaminsaláta

Adag: Idő: Nehézség:

Hozzávalók

  • 60 g fejes káposzta
  • 50 g mirelit kukorica
  • 50 g burgonya
  • 40 g sárgarépa
  • ecet
  • folyékony édesítőszer
  • majoránna

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ahogy a mirelit kukoricát is.
  2. Közben a káposztát vékony csíkokra vágjuk, a megtisztított sárgarépát lereszeljük és egy nagyobb tálba tesszük.
  3. Hozzáadjuk a megfőtt, kihűlt kukoricát és burgonyát.
  4. Ízesítjük kevés ecettel, pl. alma vagy borecettel, folyékony édesítőszerrel, sóval és majorannával.
  5. Hűtőszekrényben, 2-3 órán keresztül érleljük.
  6. Friss fűszernövénnyel megszórva tálaljuk.