Gombás halfilé

Adag: Idő: Nehézség:

Hozzávalók

  • 120 g hekk (fagyasztott)
  • 45 g csiperkegomba
  • 10 ml repce vagy napraforgóolaj
  • feketebors
  • citromlé
  • friss bazsalikom
  • zöldpetrezselyem

Elkészítés

  1. A halat felengedtetés után sózzuk, citromlét csöpögtetünk rá.
  2. Teflon serpenyőben, kevés olajon hirtelen mindkét oldalán elősütjük és egy lefedhető lábasba tesszük.
  3. A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, a maradék olajon félpuhára pároljuk, miközben ízesítjük bazsalikommal, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyem zöldjével és sóval.
  4. Amikor a gomba félig puha, a halszeletekre halmozzuk és lefedve együtt készre pároljuk.
  5. Tálaláskor friss petrezselyem zöldjével díszítjük.