Gombás-kakukkfüves szendvicskrém

Adag:4 Idő:00:20 Nehézség:

Hozzávalók

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 csipet só
  • 2 csipet őrölt fehérbors
Kenyér: fehér bagett

Elkészítés

  • A gombát tisztítsuk meg, vágjuk apró kockára. Pirítsuk meg 5 dkg margarinon. Amikor saját levét elfőtte, adjuk hozzá a zúzott, aprított fokhagymát, a két kakukkfű ágat, a sót és a fehérborsot. Pirítva pároljuk további 2 percig, majd hagyjuk hűlni 5-8 percig.
  • Szedjük ki a kakukkfű ágakat, majd keverjük a gombát 15 dkg szobahőmérsékletű ProActiv margarinhoz.
  • Fogyasztás előtt 30-35 percig dermesszük a szendvicskrémet hűtőben.

Tápérték

Tápérték 1 adagra. 1 adag: 39 g
Energia (kJ/kcal): 302/72
Fehérje (g): 0,9
Szénhidrát

  • összes (g): 1,1
  • cukor (g): 0,4

Zsír

  • összes (g): 7,1
  • telített (g): 1,6

Só (g): 0,44
Növényi szerin (g): 1,1