Meggyes lepény

Adag: Idő: Nehézség:

Hozzávalók

  • 20 g búzaliszt
  • 5 g margarin
  • 1 g élesztő
  • 1 mokkáskanál 12 %-os tejföl
  • 20 g meggy
  • 0,1 db tojássárgája
  • 4 g zsemlemorzsa
  • folyékony édesítőszer

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, közben egy kevés lisztet az élesztővel és pár csepp édesítőszerrel összekeverünk.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejföllel jól kidolgozzuk, amit a margarinnal elkevert liszthez adunk és tésztává gyúrjuk, kinyújtjuk és egy kikent tepsibe tesszük.
  3. A meggyet e tésztára tesszük és megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. Langyos helyen fél órán keresztül kelesztjük, majd az előmelegített sütőben 3,4 óráig közepes lángon sütjük.