Olajbogyós túrókrém

Adag:4 Idő:0:30 Nehézség:

Hozzávalók:

  • 150 g Flora Pro-Active
  • 250 g sovány tehéntúró
  • 3 ek magozott olajbogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk aprított kakukkfű
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A túrót hagyhatjuk morzsalékosra, de át is törhetjük. Adjunk hozzá néhány csipet sót, reszelt fokhagymát, aprított kakukkfüvet és keverjük jól el. Majd adjuk hozzá az olajbogyót és a margarin. Keverjük jól át, kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fogyasztás előtt hűtsük legalább fél órán keresztül. Az ízlés szerint morzsalékosra hagyott vagy áttört túrót ízesítsük kevés sóval, keverjük hozzá a reszelt fokhagymát, és az aprított kakukkfüvet. Adjuk hozzá a kiskockára vágott olajbogyót és a szobahőmérsékletű margarint, keverjük jól át. Kóstoljuk meg, és ha szükséges (az olajbogyó sósságától függően), sózzuk, borsozzuk. Fogyasztás előtt tegyük a hűtőbe legalább fél órára.