Párolt pulykavagdalt

Adag: Idő: Nehézség:

Hozzávalók

  • 50 g darált hús
  • 1/4 db tojás
  • 15 g vöröshagyma
  • ¼ db zsemle
  • 5 ml napraforgóolaj
  • feketebors
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika

Elkészítés

  1. A darált húst eldolgozzuk a vízbe áztatott, jól kinyomkodott zsemlével, a tojással, a fűszerekkel és az olajon átfuttatott vöröshagymával.
  2. Vékonyan kikent teflonbevonatú tepsibe, vagy őszgerincformába tesszük a vagdalt masszát.
  3. A tepsit vagy őzgerincformát alufóliával beborítva a vagdaltat előmelegített sütőbe 45-50 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét megpirítjuk.
  4. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  5. Melegen burgonyapürével, zöldséges kölessel is tálalhatjuk, hidegen ízlés szerinti salátával fogyaszthatjuk.