Rakott kelkáposzta szójával

Adag: Idő: Nehézség:

Hozzávalók

  • 250 g kelkáposzta
  • 60 g pulykamell
  • 25 g 3,5%-os joghurt
  • 25 g rizs
  • 15 g szójagranulátum
  • 10 ml olívaolaj
  • 10 g lecsókonzerv
  • 10 g vöröshagyma
  • 7 g zabpehely
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • őrölt kömény
  • borsikafű

Elkészítés

  1. A pulykahúst megmossuk és ledaráljuk.
  2. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, megtisztítjuk és forró sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük.
  3. A zabpelyhet és a szójagranulátumot külön edényben vízbe beáztatjuk fél órára, majd kicsavarjuk.
  4. A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát teflonedényben az olajon megfonnyasztjuk, tűzről lehúzva meghintjük fűszerpaprikával.
  5. Visszatéve a tűzre hozzáadjuk a darált húst, a szójagranulátumot és átpirítjuk. Ízesítjük lecsóval, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, sóval.
  6. Kevés vizet ráöntve, fedő alatt, többször zsírjára pirítva puhára pároljuk.
  7. A borsikafűvel csak a párolás végéhez közeledve ízesítjük.
  8. Miután megpuhult, összekeverjük az előzetesen beáztatott zabpehellyel.
  9. Az olajjal vékonyan kikent tepsi aljára rétegezzük a kelkáposzta egyik felét, rajta szétterítjük a húsos masszát, majd befedjük a kelkáposzta másik részével.
  10. A tetejére simára kevert joghurtot locsolunk, és közép meleg sütőben megsütjük.