Sajtos töltött palacsinta

Adag: Idő: Nehézség:

Hozzávalók

  • 200 g mirelit mexikói vegyes zöldségköret
  • 1,5 dl 1,5%-os tej
  • 70 g búzaliszt
  • 20 g sovány sajt
  • ½ db tojás
  • 20 g póréhagyma
  • 5 ml napraforgóolaj
  • 5 g margarin
  • zöldpetrezselyem
  • tárkony

Elkészítés

  1. A mirelit zöldségkeveréket és a megmosott, felszeletelt póréhagymát 1 teáskanálnyi olajon átfuttatjuk.
  2. A finomra vágott petrezselyem zöldjével és tárkonylevéllel megszórva fedő alatt, kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk.
  3. Ezt követően sajtmártást készítünk.
  4. A lisztet habzásig hevítjük az olvasztott margarinon, majd tűzről levéve felöntjük forró tejjel simára keverjük és óvatosan, keverés mellett felforraljuk.
  5. Ízesítjük reszelt szerecsendióval, sóval.
  6. A mártáshoz hozzáadjuk a reszelt sajt felét és a párolt vegyes zöldséget, majd végül mindezt összekeverjük.
  7. A palacsinta elkészítéséhez a tej felével elkeverjük a tojást és a szitált liszthez adjuk.
  8. A tésztát simára keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet, enyhén sózzuk, és simára elkeverjük.
  9. Ezt követően szódavízzel tejszín sűrűségűre hígítjuk a tésztát és a maradék olajjal kikent nagyméretű teflonserpenyőben megsütjük a palacsintákat.
  10. Megtöltjük a töltelékkel a palacsintákat és kettőbe hajtva, reszelt sajttal a tetején tálaljuk.