Spenótos szendvicskrém

Adag:4 Idő:00:15 Nehézség:

Hozzávalók

  • 5 dkg margarin
  • 15 dkg ProActiv margarin
  • 10 dkg friss spenót levél vagy 15 dkg fagyasztott leveles spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 100 ml főzőtejszín
  • 2 tojássárgája
  • 1 mokkáskanál só
Kenyér: fehér extrudált kenyér

Elkészítés

  1. A leforrázott, lehűtött spenótleveleket vágjuk vékony csíkokra. Ha fagyasztott spenóttal készítjük, hagyjuk kiengedni, majd nyomkodjuk ki a levét.
  2. Pirítsuk meg az aprított fokhagymát 5 dkg margarinon, adjuk hozzá az aprított petrezselymet és a spenótot. Sózzuk, és pirítsuk nagy lángon további 2 percig.
  3. Öntsük rá a tejszínt, majd forraljuk közepes lángon 3 percen keresztül. Hagyjuk 1 percig hűlni, keverjük hozzá a két tojássárgáját.
  4. A kihűlt spenótos krémet keverjük a szobahőmérsékletű ProActiv margarinhoz.

Tápérték

Tápérték 1 adagra. 1 adag: 57 g
Energia (kJ/kcal): 458/109
Fehérje (g): 1,9
Szénhidrát

  • összes (g): 1,6
  • cukor (g): 0,6

Zsír

  • összes (g): 10,5
  • telített (g): 3,3

Só (g): 0,34
Növényi szerin (g): 1,1