Székelygulyás csirkéből

Adag: Idő: Nehézség:

Hozzávalók

  • 250 g savanyú káposzta
  • 100 g csirkemell
  • 10 g durumliszt
  • 25 g tejföl
  • 5 g vöröshagyma
  • 0,5 gerezd fokhagyma
  • 5 ml napraforgóolaj
  • pirospaprika
  • fekete bors

Elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a felkockázott csirkehúst beletéve néhány percig pirítjuk.
  2. A pirospaprikával meghintjük, a fokhagymát rátesszük, majd kevés vizet öntünk alá és megsózzuk.
  3. Fedő alatt kis lángon időnként megkeverve puhára pároljuk.
  4. Közben a savanyú káposzta levét kicsavarjuk, ha szükséges, a káposztát egyszer átmossuk, majd a kész pörkölthöz adjuk.
  5. Egy kevés vízzel megpároljuk, majd az egészet behabarjuk.
  6. Kenyérrel tálaljuk.