Töltött cékla

Adag: Idő: Nehézség:

Hozzávalók

  • 200 g cékla
  • 80 g sovány sült sertés hús
  • 1 kisebb darab ecetes uborka
  • ¼ db alma
  • 0,5 dl kefir
  • 1 mokkáskanál mustár
  • folyékony édesítőszer
  • almaecet
  • citromlé

Elkészítés

  1. A céklát héjában megfőzzük, majd meghámozva, közepét kiskanállal kivájva, sós-ecetes-édesítőszeres páclében egy napig érleljük.
  2. Másnap lecsurgatjuk és a kivájt céklát üvegtálra egymás mellé helyezzük.
  3. A cékla belsejét szintén kivesszük a pácléből, apró kockákra vágjuk és elkeverjük a darált sült hússal, az összevagdalt uborkával, a kockákra vágott almával, valamint a citrommal, mustárral, sóval ízesített kefirrel.
  4. Ezt a tölteléket a céklák üregébe tesszük.
  5. Lehűtve tálaljuk.