Vargányás pirított tarhonya

Adag:3 Idő:0:25 Nehézség:

Hozzávalók:

  • 100 g margarin
  • 200 g tarhonya
  • 150 g fagyasztott kockázott vargánya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál friss kakukkfű
  • Só ízlés szerint

Elkészítés

A tarhonyát zsiradék hozzáadása nélkül, lassú tűzön pirítsuk aranybarnára. Öntsük fel 4 dl forró vízzel, adjuk hozzá a kockázott vargányát, reszelt fokhagymát, a kakukkfüvet szárastól, sózzuk, és fedő alatt pároljuk 15-20 percig, amíg a tarhonya megpuhul. Vegyük ki a kakukkfűszálakat és keverjük bele a margarint. Kóstoljuk meg, ízlés szerint utóízesíthetjük sóval, borssal. Tálaljuk roston sült csirkemellfilével vagy más sovány hús mellé.