Zabkorpás pogácsa

Adag: Idő: Nehézség:

Hozzávalók

  • 15 g búzaliszt
  • 10 g zabkorpa
  • 10 ml 1,5%-os tej
  • 5 g margarin
  • ¼ db tojásfehérje
  • 1 mokkáskanál joghurt
  • 1 dkg élesztő
  • csipetnyi cukor

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejbe morzsoljuk, egy evőkanál lisztet szórunk bele, amellyel felfuttatjuk.
  2. A maradék lisztet és a zabkorpát a margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásfehérjét, végül a joghurtot és megsózzuk.
  3. Addig dagasztjuka tésztát, amíg az edény falától elválik.
  4. A tésztát konyharuhával letakarva, langyos helyen másfél óráig kelesztjük.
  5. Meglisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét késsel bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  6. Margarinnal vékonyan kikent tepsibe tesszük, abban még 20 percig tovább kelesztjük, majd megsütjük.