Zöldséges köles

Adag: Idő: Nehézség:

Hozzávalók

  • 60 g köles
  • 15 g vöröshagyma
  • 30 g sárgarépa
  • 20 g zöldborsó
  • 10 g mirelit kukorica
  • 10 g petrezselyem gyökér
  • 5 ml napraforgóolaj
  • zöldpetrezselyem

Elkészítés

  1. A vízben átmosott kölest, az olajon megfuttatott vöröshagymára öntjük, rövid ideig együtt pirítjuk, majd kétszer annyi vízzel, mint amennyi a köles, felengedjük.
  2. Sóval ízesítjük, lefedve pár percig forraljuk.
  3. A lángot leoltjuk alatta, és több rétek konyharuhával letakarjuk.
  4. A köles a meleg vízben megduzzad, megpuhul.
  5. Közben a megtisztított zöldségeket gőzben megfőzzük, majd a megpárolt köleshez keverjük.
  6. Zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.