Vissza az Upfield.hu-ra

Koleszterinszint csökkentése a Pro.Activ segítségével

Pro.Activ Tápérték

100 g1 adag**%* 1 adag**
Energia1325 kJ/316 kcal133 kJ/32 kcal2%
Zsír, amelyből35 g3,5 g5%
- telített zsírsavak8 g0,8 g4%
- egyszeresen telítetlen8 g0,8 g
- töbszörösen telítetlen19 g1,9 g
Szénhidrát1,4 g<0,5 g<1%
- amelyből cukrok<0,5 g<0,5 g<1%
Fehérje<0,5 g<0,5 g<1%
0,23 g0,02 g<1%
A-vitamin800 μg (100% *NRV)80 μg *NRV )
D-vitamin7,5 μg (150% *NRV)0,75 μg (15% *NRV)
E-vitamin12 mg (100% *NRV)1,2 mg (10% *NRV)
Omega 32,6 g0,26 g
Omega 616 g1,6 g
Növényi szterin5,4 g0,54 g

*% Referencia beviteli érték egy felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)
**1 adag = 10 g (a csésze 20 adagot tartalmaz)
NRV = táplálkozási referenciaérték

Fontos tudnivalók a Pro.Activ margarinról

 • A növényi szterinek klinikailag igazoltan segítenek csökkenteni a koleszterinszintet.
 • A magas koleszterinszint a szívkoszorúér-betegség kialakulásában kockázati tényező.
 • A betegségnek több kockázati tényezője is van, és azok egyikének megváltoztatása nem feltétlenül eredményez kedvező hatást önmagában.
 • Napi 30g (3 adag) ProActiv fogyasztása hatékonyan csökkenti a koleszterinszintet (7-10%-kal 2-3 hét alatt) napi 1,5-2,4 g növényi szterin rendszeres bevitelével.
 • A ProActivot fogyasszuk kiegyensúlyozott, változatos, magas zöldség-és gyümölcstartalmú étrend, illetve egészséges életmód részeként, a karotinszint fenntartása érdekében.
 • A ProActivot nem ajánljuk azoknak, akiknek nincs szükségük vérkoleszterinszintjük szabályozására.
 • Napi 3 g-nál több növényi szterin fogyasztását kerülni kell.
 • Kérje ki orvosa tanácsát a ProActiv fogyasztása előtt, ha koleszterinszint-csökkentő gyógyszert szed.
 • A várandós és szoptató nők, valamint az 5 évesnél fiatalabb gyermekek számára a termék táplálkozási szempontból esetleg nem megfelelő.
 • Mesterséges aromák és mesterséges színezékek nélkül.

Hogyan működik a Pro.Activ?

A ProActiv 35% zsírtartalmú margarin hozzáadott növényi szterinnel, amely megkülönbözteti más margarinoktól. A növényi szterinek hatékonyan csökkentik a koleszterinszintet, részben azért, mert megakadályozzák a koleszterin egy részének felszívódását az emésztőrendszerből. A fel nem szívódott koleszterin aztán távozik a szervezetből, így nemcsak az össz-koleszterin, de az LDL- (rossz) koleszterin szintje is csökken. Fontos, hogy valamennyi kockázati tényezőre odafigyeljen, amelyek szerepet játszanak a szívbetegség kialakulásában.

Bővebben >

A Pro.Activ története

1960-ban az Unilever válaszolt a Holland orvosi közösség felkérésére, és piacra dobta többszörösen telítetlen zsírtartalmú margarinját, a Flora-t. Ez volt az első többszörösen telítetlen zsírtartalmú margarin, ami alternatívaként szolgált a vaj helyett, amiben köztudottan magas a telített zsírtartalom. A margarint 1960-ban ismerhette meg a nagyközönség, és eleinte patikákban árulták ezt, az egészséges kenyérrevalót. Azonban 1962-re már a boltokban is megvásárolható volt.

Bővebben >

Kinek ajánljuk a ProActiv margarin fogyasztását?

 • A ProActivot kifejezetten azoknak fejlesztettük ki, akik oda szeretnének figyelni a koleszterinszintjükre. A ProActivot nem ajánljuk azoknak, akiknek nincs szükségük vérkoleszterinszintjük szabályozására.
 • A ProActiv ajánlott napi adagja 30g (3 adag) amit fogyasszunk kiegyensúlyozott, változatos, magas zöldség- és gyümölcstartalmú étrend, illetve egészséges életmód részeként.
Kérje ki orvosa tanácsát a ProActiv fogyasztása előtt, ha koleszterinszint-csökkentő gyógyszert szed vagy ha különleges táplálkozási igénye van: például ha Ön terhes vagy szoptató anya, valamint mielőtt öt év alatti gyermeknek adná.
10g ProActiv 0,54g növényi szterint tartalmaz. Napi 3 grammnál több növényi szterin fogyasztása nem javasolt. A szívbetegségnek sok rizikófaktora van, és egyet sem szabad figyelmen kívül hagyni.
A ProActivot alacsony zsírtartalma miatt ne használja főzésre, sütésre.