A Pro.Activ története

Szívbarát úttörők

1960-ban az Unilever válaszolt a Holland orvosi közösség felkérésére, és piacra dobta többszörösen telítetlen zsírtartalmú margarinját, a Flora-t. Ez volt az első többszörösen telítetlen zsírtartalmú margarin, ami alternatívaként szolgált a vaj helyett, amiben köztudottan magas a telített zsírtartalom. A margarint 1960-ban ismerhette meg a nagyközönség, és eleinte patikákban árulták ezt, az egészséges kenyérrevalót. Azonban 1962-re már a boltokban is megvásárolható volt.

Azóta minden termékünk a tudomány legfrissebb ismeretében lett kialakítva. Minden, amit csinálunk az új termékfejlesztéstől, a vásárlók oktatásáig az egészséges táplálkozás terén folytatott tudományos kutatás jegyében zajlik.

Növényi szterineket tartalmazó Flora ProActiv termékek

Európában, 2000-ben mutattuk be az első, növényi szterineket tartalmazó ProActiv margarint, mely klinikailag igazoltan segít a koleszterinszint csökkentésében.

A ProActiv termékcsalád 2003-ban bővült a ProActiv tejitalokkal, és joghurtokkal, majd 2004-ben lépett színre a ProActiv ‘napi1’ joghurt Mini ital. Magyarországon egyelőre csak a ProActiv margarin érhető el.

Mára, világszerte több, mint 30 országban kapható a Flora ProActiv.

Években

  • 1950 – Kutatások alapján felfedezik az összefüggést a szívbetegségek és magas koleszterinszint között.
  • 1960 – Az orvosi közösség felkéri az Unilevert egy szívbarát étkezési zsiradék kifejlesztésére.
  • 1962 – megjelennek a boltokban a Flora termékek
  • 2000 – megjelenik az első, növényi szterineket tartalmazó ProActiv margarin