Vissza az Upfield.hu-ra

A ProActiv története

Patikából az élelmiszerboltokba

Az Unilever a holland orvosi közösség felkérésére válaszolva 1960-ban kezdte el forgalmazni a többszörösen telítetlen zsírokban gazdag margarinját, a Florát. Az újdonságot eleinte patikákban árulták, 1962-től pedig megindult a bolti forgalmazás is.

Az Unilever 2018 nyarán adta el margarin-üzletágát egy globális pénzügyi befektető vállalatnak, a KKR-nek, így ez a részleg – a korábbi értékeket megtartva – ma már Upfield néven működik. Az Upfield továbbra is elkötelezett a termékfejlesztés, a vásárlók oktatása és az egészséges táplálkozás terén folytatott tudományos kutatás mellett.

A szívbarát Flora margarinok jó minőségű növényi olajból, elsősorban len-, repce- és napraforgóolaj keverékéből készülnek, az alapanyagok egyszerű keverésével és hűtésével. Ezek az olajok természetes módon tartalmaznak Omega-3 és -6 zsírsavakat, így segíthetnek megőrizni a vér normál koleszterinszintjét és a szív egészségét.

A Flora ProActiv a szervezetre gyakorolt különösen kedvező hatását a benne található növényi szterineknek köszönheti, amelyek klinikailag igazoltan segítenek csökkenteni a koleszterinszintet az LDL (rossz) –koleszterinszint mérséklésén keresztül.

Növényi szterineket tartalmazó Flora ProActiv termékek

Európában, 2000-ben mutattuk be az első, növényi szterineket tartalmazó ProActiv margarint, mely klinikailag igazoltan segít a koleszterinszint csökkentésében.

A ProActiv termékcsalád 2003-ban bővült a ProActiv tejitalokkal, és joghurtokkal, majd 2004-ben lépett színre a ProActiv ‘napi1’ joghurt Mini ital. Magyarországon egyelőre csak a ProActiv margarin érhető el.

Mára, világszerte több, mint 30 országban kapható a Flora ProActiv.

Években

  • 1950 – Kutatások alapján felfedezik az összefüggést a szívbetegségek és magas koleszterinszint között.
  • 1960 – Az orvosi közösség felkéri az Unilevert egy szívbarát étkezési zsiradék kifejlesztésére.
  • 1962 – megjelennek a boltokban a Flora termékek
  • 2000 – megjelenik az első, növényi szterineket tartalmazó ProActiv margarin