Vissza az Upfield.hu-ra

Hogyan működik a ProActiv?

Hogyan működik a ProActiv?

A ProActiv 35% zsírtartalmú margarin hozzáadott növényi szterinnel, amely megkülönbözteti más margarinoktól. A növényi szterinek hatékonyan csökkentik a koleszterinszintet, részben azért, mert megakadályozzák a koleszterin egy részének felszívódását az emésztőrendszerből. A fel nem szívódott koleszterin aztán távozik a szervezetből, így az összkoleszterin, azon belül a z LDL-(rossz) koleszterin szintje csökken.

A ProActivban található hozzáadott növényi szterinek klinikailag igazoltan segítenek csökkenteni a koleszterinszintet, és ehhez napi 1,5-2,4 g növényi szterin (30 gramm ProActiv, ami 4-5 szelet kenyér megkenésére elegendő) rendszeres bevitelére van szükség, a kiegyensúlyozott és változatos étrend és egészséges életmód részeként, beleértve a gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztását a karotinszint fenntartása érdekében. A csökkenés mértéke akár 7-10%-os is lehet, már 2-3 hét alatt.

A Flora ProActiv margarint koleszterinszint csökkentésére fejlesztették ki, mely egészséges életmód és kiegyensúlyozott, változatos étrend részeként segít csökkenteni a koleszterinszintet.

A növényi szterineket tartalmazó ételek nem megfelelőek 5 évnél fiatalabb gyermekek, szoptató vagy várandós kismamák számára, mivel nekik különleges táplálkozási szükségleteik vannak.

Ha már szed koleszterincsökkentő gyógyszert, beszéljen orvosával, mielőtt ProActivot fogyasztana. Napi 3 grammnál több növényi szterin fogyasztása nem javasolt. A ProActivot nem ajánljuk azoknak, akiknek nincs szükségük vérkoleszterinszintjük szabályozására. A terméket egy kiegyensúlyozott és változatos étrend részeként kell alkalmazni, beleértve gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztását a karotinszint fenntartása érdekében.

A magas koleszterinszint a szívkoszorúér-betegség kialakulásában kockázati tényező. A szívkoszorúér-betegség kialakulását több kockázati tényező befolyásolja, ezért a megbetegedés kockázatának csökkentése érdekében több tényezőre kell odafigyelni.